reede, 1. november 2013

Kõrvitsa-õuna puruvorm


Seda puruvormi olen teinud juba palju-palju kordi. See on hästi lihtne magustoit ja muidugi maitsev.
Seekord tegin natuke teisiti kui algne retsept ette näeb, tegin ta gluteenivabana ning asendasin täidise osas või ja suhkru. Ikka et saaks tervislikum :)

Täidise jaoks:

- 600g tükeldatud kõrvitsat
- 500 puhastatud ja tükeldatud õunu
- 1 dl roosuhkrut või mett
- 1 sl sidrunimahla
- 1 tl kaneeli
- 1 dl rosinaid
- 2 sl võid (mina seekord hautamiseks võid ei kasutanud, panin 1 sl kookosõli ning veidi vett, et põhja kinni ei hakkaks)

Puru:

- 1,5 dl jahu (tahtsin puru rohkem ning panin seekord 0,7 dl väiksemaid kaerahelbeid ning 1,3 dl riisijahu, kokku 2 dl)
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 0,25 tl soodat
- 1 dl roosuhkrut
- 75 g võid (või natuke rohkem, kui paned rohkem jahu)
- soovi korral hakitud (kreeka) pähkleid


1. Pane kastrulisse või (kookosrasv), kõrvitsa- ja õunakuubikud, suhkur/mesi, sidrunimahl, kaneel ja rosinad. Hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit, kuni kõrvits on pehme (ma ei ole alati kõrvitsat päris pehmeks hautanud, sest ahjus küpseb ju ikka ära).

2. Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja suhkur. Lisa külm või ja sega kiirelt purutaoliseks massiks. Võid veel puru hulka lisada hakitud pähkleid.

3. Vala kõrvitsasegu väiksematesse või ühte suuremasse võitatud ahjuvormi. Pudista peale puru. Küpseta 190-kraadises ahjus väiksemaid vorme 30 minutit ja suuremat 45 minutit.

Võib serveerida jäätise või vahukoorega, kuid meie sööme seda alati lihtsalt niisama, sest see on ilma lisadeta ka piisavalt hea ja mahlane.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar