teisipäev, 19. november 2013

Lihtne peedipüreesupp

    

Üks lihtne püreesupp, mille keetmine võtab küll ca 1,5-2 tundi aega, aga tulemus on imeline. Suppi võib rikastada tilli, tüümiani, peterselli vms, mis endale meeldib. Originaalretsept pärineb siit. 
Vaja läheb:
Palmirasva
1 suur sibul
1 suur porgand
3 küüslauguküünt
1 peet
0,5l ökopuljongit


Kuidas teha:
Haki sibul, küüslauk ja viiluta porgand. Sulata potis rasv. Lisa porgandid, sibul ja küüslaugud ning natuke vett ja lase 15 minutit haududa. Koori ja tükelda peet väiksemateks tükkideks. Lisa peet potti ja hauta madalal kuumusel veel 15 minutit. Lisa puljong ja lase keema. Siis alanda kuumust ja lase haududa kuni peet on pehme.


Püreesta, raputa peale tilli vms ja ongi valmisJ

1 kommentaar:

  1. Tõepoolest lihtne ja väga maitsev supp!
    Kuna laps ei jõudnud ära oodata, millal peet päris pehmeks keeb, siis enamus suppi sai söödud tükilisena ja nii oli ka oivaline! :)

    VastaKustuta