teisipäev, 26. aprill 2016

Kümne minuti kikerherneomlett seentega

Kikerherneomletist ja selle suurepärasusest kuulsin juba ammu, aga kuidagi ei jõudnud proovimiseni. Kuni ma jõudsin proovimiseni. Kapis oli kikerhernejahu ja teises kapis seened ja nii ta läks. Aluseks võtsin taimetoit.ee retsepti, lisasin ja kohendasin endale sobivaks ja nii ta nüüd peaaegu igal nädalal mu taldrikul ongi. Ja sellepärast oli täiesti mõeldamatu, et ma teda meie blogisse ei lisa. Ja isegi lapsed söövad (kes ei ole teab-mis-suured uutest (soolastest) toitudest vaimustujad).



Mida vaja:

3 kuhjaga spl kikerhernejahu
8 spl vett
mõned näpuotsad soola
jahvatatud musta pipart
1 sibul
peotäis-paar tükeldatud seeni (šampinjonid sobivad ka)
tilli, peterselli
kookosrasva praadimiseks


Kuidas teha:

1. Prae pannil sibul kookosrasvas klaasjaks (või selliseks, nagu ta Sulle omletis meeldiks) ja kuumuta ka seened.

2. Sega kikerhernejahu kausis veega, kuni tekib mõnus kreemjas mass ning lisa sibul, seened, maitseained, hakitud tillid-sellid.

3. Võta väike pann, pane sinna kookosrasva, vala peale kogu omletisegu (kohenda, et jääks ilus ja ümmargune) ja prae mõlemalt poolt kuldpruuniks.

4. Naudi rukolakuhja all! Soovi korral lisa taimset kastet või majoneesi.



1 kommentaar: